BOLDOGSÁG KLUB
MINDEN HÓNAP MÁSODIK PÉNTEKÉN

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, aki havonta egy alkalommal szívesen eltölt velünk 2-3 órát, amelynek célja, hogy könnyebben nézzünk szembe a kihívásokkal, legyünk képesek megbirkózni a problémákkal, és a testi-lelki egészség megőrzéséhez adjunk útmutatást.

A Boldogság klubok sikeres 3 éves múltra tekintenek vissza, melyet a Jobb Veled a Világ Alapítvány indított útjára, és tematikus forgatókönyvvel segíti a klubok munkáját, melyet önkéntes, képzett klubvezetők vezetnek. A klubtalálkozóknak minden hónapban van egy kötött témája, egy boldogságfokozó technika megismerése és gyakorlása.

A Boldogság klub 2019-es évi programja, és időpontjai

Klubvezető: Dr Vida Józsefné

2019. január 11. 17.30-20.00
Téma: Célok kitűzése és elérése. A lelki jóllét szempontjából fontos, hogy törekedjünk egy cél felé, hogy részt vegyünk értékes és kihívásokat magában rejtő tevékenységekben, mert a cél eléréséhez vezető út küzdelemre sarkall.

2019. február 8. 17.30-20.00
Téma: A Megküzdési stratégiák, amelyek ahhoz adnak segítséget, hogy mit tegyünk a negatív esemény vagy helyzet okozta fájdalom, feszültség vagy szenvedés enyhítése érdekében, mit tegyünk egy válsághelyzetben, hogyan kezeljük az ezzel járó stresszt.

2019. március 8. 17.30-20.00
Téma: Az apró örömök élvezete. A pszichológiai elméletekből és kutatásokból rengeteg bizonyíték szól amellett, hogy tartósan boldogságot okoz, ha észrevesszük és élvezzük az apró örömöket. Az élet attól szép, hogy mindannyian mások vagyunk, ezáltal minden ember más és más örömforrásokkal rendelkezik, amit jó egymással megosztani.

2019. április. 12.17.30-20.00
Téma: A megbocsátás. A megbocsátás olyan alapvető stratégiánk, amelyben benne rejlik a boldo-gabbá válás lehetősége: amiként viselkedünk, és ahogyan gondolkodunk, az nagymértékben össze-függ azzal, hogy végül mennyire leszünk boldogok, függetlenül attól, hogy mi bánt bennünket. A megbocsátás olyasvalami, amit kizárólag önmagunkért, és nem a nekünk sérelmet okozó másik ember érdekében teszünk.

2019. május 10. 17.30-20.00
Téma: Az egészséges életmód. Az egészséges életmód jótékonyan hat az önbecsülésre és arra az érzésre, hogy urai vagyunk az életünknek. A testgyakorlás lehetőséget biztosít az áramlatérzésre, és olyan pozitív figyelemelterelést jelent, amely elveszi az energiát az aggodalmaskodástól és a rágódástól. Lényegében kikapcsolódást jelent, hangulatjavító, szorongáscsökkentő, energiát ad, megnyugtat, jó erőnléti állapotot biztosít.

2019. június 14. 17.30-20.00
Téma: Az önbecsülés. Nincs egyetlen olyan probléma sem az életben, amely – valamilyen szinten – ne következne az önbecsülés hiányából. Minden, amit magunkról és a lehetőségeinkről gondolunk, minden döntés és cselekedet összhangban van az önbecsüléssel. Ezért van az, hogy az önbecsülés mértéke alapjaiban határozza meg a lelkiállapotunkat és azt, hogy mi mindent tudunk elérni az életben. A jó hír az, hogy az önbecsülés növelése tanulható!
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

A részvétel díjmentes!

MEGOSZTÁS