A fehérvárcsurgói és a martonvásári kastélyok

  Térkép nem érhető el

  Időpont
  Date(s) - 2019/09/18
  08:30 - 17:00

  Kategóriák


  A Károlyi Kastély Fejér megye egyik gyöngyszeme. Építtetője gróf Károlyi György, Széchenyi István egyik legközelebbi barátja volt, tervezői pedig Henrich Koch és Ybl Miklós. Egyik legkülönlegesebb látványossága a csipketerasz. Idegenvezetőnkkel látogatást teszünk a kastélyban, majd sétálunk a közel 50 hektáros ős fás parkban, a tó partján. A kastélyt az épületben élő Károlyi család irányítja, jelenleg szálloda és tagja a Kulturális Találkozóközpontok Európai Hálózatának.

  Bodajkon, a Csevegő Bisztróban ebédelünk.

  Délután a legangolabb magyar kastélyt, az angol-neogót stílusú Brunszvik kastélyt és gyönyörű kertjét keressük fel. A hófehér falú épület szabálytalan alaprajza, csúcsíves, nagy ablakai, a karcsú tornyok, támpillérek, fiatornyok, pártázatok együttese igazi romantikus hangulatot sugall. Megnézzük a kastélyban működő Beethoven Emlékmúzeumot és a kastélyparkot. Romantikus sétánk a kis tó szigetének hangversenykertében zárul. A szigetet a mezei juhar, a mézgás éger és a magas kőrisek hatalmas fái teszik árnyassá. Az itt élő mocsári ciprus törzsének körmérete meghaladja a 4 métert. Az egykori főúri rezidencia ma az MTA Agrártudományi Kutatóközpontjának ad otthont.

  Részvételi díj: 2.700 Ft, 60+ Szenior Bérlettel rendelkezőknek 2.400 Ft.

  A helyszínen fizetendők a belépőjegyek árai (felnőtteknek 3.300 Ft, nyugdíjasoknak 1.950 Ft) és az ebéd költsége (1.100 Ft).

  Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet, augusztus 26-tól a Klauzál Ház Információs Pultjánál.

  MEGOSZTÁS