A Grassalkovich és a Károlyi-család

  Térkép nem érhető el

  Időpont
  Date(s) - 2019/11/20
  09:00 - 15:00

  Kategóriák


  Kirándulás Gödöllőre és Fótra. Idegenvezetőnk a Gödöllői Királyi Kastély – a világ második legnagyobb alapterületű barokk kastélyának – 31 termét mutatja be. Megismerkedünk a Grassalkovich-család történetével és betekintünk a barokk templomba. I. Ferenc József és Erzsébet királyné időszakát 14 terem idézi fel. Megnézzük az Erzsébet királyné emlékkiállítást, majd a Gizella-szárnyat, melyben a kastély történetének legutóbbi évtizedei elevenednek meg. Látogatásunk a Barokk Színházban ér véget. Ha az időjárás kedvező, sétálunk a kastélyparkban is. Gödöllőn, Halmosék Étkezdéjében ebédelünk.

  Délután a fóti Szeplőtelen fogantatás templomot mutatja be tárlatvezetőnk. A Károlyi-család egykori temetkezési helye a Vigadó mellett a magyar romantika legjelentősebb alkotása. Két, egymás fölé épített templomból áll, bazilikára jellemző térkialakítású.

  Utazás autóbusszal, találkozás: 8.50-kor a Klauzál Ház épülete előtt.

  Részvételi díj: 6.550 Ft, 62 év felettieknek 4.900 Ft, 60+ Szenior Bérlettel rendelkezőknek 4.600 Ft. (A részvételi díj tartalmazza a belépőjegyek, az idegenvezetések és az utazás költségeit.)

  Jelentkezni a részvételi díj befizetésével, a Klauzál Ház Információs Pultjánál lehet. Az ebéd költsége a helyszínen fizetendő (1.200 Ft).

  MEGOSZTÁS