1000 év rejtélye – Az inkák aranya

  Térkép nem érhető el

  Időpont
  Date(s) - 2019/04/24
  Egész napos

  Kategóriák


  A világ egyik legértékesebb aranygyűjteménye érkezett Budapestre. A felbecsülhetetlen értékű kiállítás a Dél-Amerikát egykoron uraló nép eredeti kincseit mutatja be. A földöntúlinak tetsző műalkotások megidézik az európaiak érkezése előtt virágzó inka kultúrát. Betekintést nyújtanak a letűnt civilizáció zárt világába, egy távoli, misztikus világbirodalom titkaiba. A véres rituálék misztikuma és az aranynak, mint isteni eszenciának a kultusza egy olyan titokzatos birodalmat teremtett, mely a mai napig csodálatot és tiszteletet parancsol. Az interaktív tárlaton 150 műtárgy látható 1500 négyzetméternyi kiállítótérben. Aranykincseket, különböző tárgyakat, az építmények és rituális helyszínek modelljeit 3D-s valóság, mozi és tv képernyők egészítik ki.
  Tárlatvezető: Terestyák Tamás, történész
  Találkozó: 8.40-kor a Komplex, az egykori VAM Design Center (Budapest VI., Király utca 26.) jegypénztáránál, mely a Deák Ferenc térről 5 perc sétára található.
  Részvételi díj: felnőtteknek 3800 Ft, nyugdíjasoknak 2.900 Ft, melyből 500 Ft a jelentkezéssel egyidőben a Klauzál Ház információs pultjánál fizetendő.

  MEGOSZTÁS